Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

DE ESTAFETTE 2020

Het is zaterdag 1 augustus 7.30 uur, ik stamp de XS aan. Het gaat wat moeizaam. De balans is er nog niet helemaal met alle bagage.
Op naar het nieuwe landgoed van Harold in Kraggenburg in de Noord Oostpolder.

Ben en Paul komen daar ook naar toe.
Het blokje loopt lekker, het is wat fris, geen verkeer op de weg, wat is Drenthe toch mooi.

Yvonne heeft de koffie klaar en de eerste groepsfoto wordt gemaakt. We gaan naar Zeewolde, Rene Lodder ophalen.
Ook een mooi stukje rijden langs het water. Net zoals de andere 3 mannen is ook Rene L helemaal in het leer gekleed.
Het ziet er stoer uit, maar ik vraag me af of ze wel weten waar ze heen gaan.    
We rijden naar ons nieuwe clubhuis in Barneveld. Dat ziet er goed uit. Mooi plekje, mooi clubhuis, klasse.
Er zijn al meer deelnemers, ik zie Mirjam, Robbert en Christa, Frank, Rene D en………… . 
Ook JP en Lizz staan er met de bus om de AHW op te halen. De stekkerverbinding tussen bus en AHW is wat weerbarstig.
De mannen van de onderdelenbank moeten duidelijk wennen aan alle drukte. Toch is er ook wat extra werk voor hen.
De XS van Rene Dijkstra maakt een wel heel vreemd geluid. Na een Quick Scan geeft een van de XSologen aan dat er echt wat mis is met de krukaslagers.
Het maakt Rene D niet uit, hij geeft gas.
We vertrekken in een paar groepen. In Arnhem worden we plotseling ingehaald door de andere groep. Iedereen geeft gas, maar we kunnen ze niet bijhouden.    

Uiteindelijk is het een hele mooie en gezellige rit. In Roosteren kijken we nog even snel rond of Mark en Jose ergens staan te wachten, maar nee, die zitten al lekker op de camping.
Na 450 km zijn we op de camping in Heerlen. De keukentent staat er al en iedereen is druk met van alles bezig.
Van mijn nieuwe buren, 2 grote blonde HD-rijders uit Friesland, krijg ik een lekker koud blikje Grolsch, en nog een en.....
Arjan met Siep in de zijspan zitten ook al aan het bier en ook Klompen Henk met vrouw Christine met hun mooie,  4WD-Mobilehome-met-AHW-met-XS erop, zijn van de partij.
Net op tijd voor het eten komt Henk de Zwaan op z’n BWM aanschuiven. Hij was al een weekje alleen op pad maar de aantrekkingskracht van de estafette is groot.    
Al met al zijn we met een groep van ca 30. Het eten is fantastisch, het bier gaat er goed in en iedereen is blij er bij te zijn.

Zondag 2 augustus, de dag begint met gebakken eieren met spek en een veel koffie. Toch altijd een mooi ochtend ritueel. 
Iedereen gaat z’n gang en doet wat hij wil. Op initiatief van Ger gaan we naar de bruinkool afgraving van RWE.
De afgraving is indrukwekkend om te zien maar heeft ook iets heel triests. Bij het tweede uitkijkpunt worden we verwelkomt door een groepje Duitse
milieuactivisten die daar aan het protesteren zijn. Het is duidelijk dat ze  onbekend zijn met de XS650 , want die is echt niet Umweltfreundlig.
Het Turkse broodje Durum is het voorlopige hoogtepunt.
Tegen het eind van de dag blijkt dat de HD van Robbert problemen heeft en dat hij ergens stil staat. Klompen Henk met zijn 4WD-Mobilehome-met-AHW, dit keer zonder XS achterop, lost dat op.
Op de camping buigen de deskundige zich over het probleem en een kleine aanwijzing van Frank ( HD Kenner ? ) en inzet van Mark is het zo opgelost.
Het avondeten is weer fantastisch en het bier smaakt goed. Mede gezien de gemiddelde leeftijd van de deelnemers wordt het niet echt laat.

Maandag 3 augustus, iedereen is druk bezig zijn spulletje in te pakken want we gaan verkassen. Alles verloopt op rolletjes.
Paul is nog niet helemaal wakker, want bij het verlaten van het tankstation moet een automobilist in de ankers en bij het stoplicht, staat hij bij de verkeerde groep.
Gelukkig wordt hij op tijd wakker. Ook vandaag laat de tom-tom ons soms een paar keer dezelfde rotonde zien. We rijden lekker en het wordt wat kouder.
Tussen de middag bestellen we een Duits patatje, wat een gigantisch bord patat blijkt te zijn. Onder het eten zwamt Rene D er weer ouderwets op los, beter kun je het niet hebben.
Dan moeten de regenpakken aan. In de regen rijden heeft ook wel wat. Je ziet wel wat minder van de omgeving. Op een gegeven moment staan we bij een tankstation klaar om te vertrekken als Barry, Wim en Theo ons met een noodgang voorbij scheuren. Ik geloof niet dat ze oog voor de omgeving hebben. Mooi geluid hoor, 3 van die XSen die in volle vaart voorbij scheuren.
Op de camping staat de hele meute onder een party-tent te schuilen. Het Duitse bier wordt hier en daar al geproefd.
We staan op een mooi veld aan het einde van de camping. De afwas groep gaat met de bus want het is te ver lopen.
We hebben ook bezoek van 2 Duitse XSers, Wim heeft ze uitgenodigd, we zijn dus plots een internationaal gezelschap. Aardige gasten trouwens.

Het wordt droog en steeds gezelliger, altijd leuk als er weer wat nieuwe bekende gezichten aanschuiven. 

Dinsdag 4 augustus, het zonnetje schijnt, de omgeving is prachtig we staan aan de Mosel. 

Er varen wat van die Rode Kruisschepen, maar dat is voor later.
Leuke tourtocht, heuveltje op, heuveltje af, bochtje links, bochtje rechts, het Duitse stadje Cochem bekeken en wederom een lekker broodje Durum.
Met droog weer zie je toch wel wat meer. Frank met de oudste en mooiste XS heeft vlakbij een nieuwe accu gehaald.
Het avondeten is subliem en het bier raakt op.

Wat is het leven toch mooi.

Woensdag 5 augustus, zoals gebruikelijk zijn Mark en Jose de eersten die vertrekken. Ze rijden niet zomaar weg, de boogtent en andere gezamenlijke zaken hebben ze dan al ingepakt. Klasse.  
Ben gaat naar huis want hij moet aan het werk en ook een paar anderen vertrekken. Wij gaan door naar Montmedy in Frankrijk. We rijden weer in verschillende groepjes.
Een mooie rit, Mirjam rijdt weer voorop. Het wordt aardig warm en tussen de middag eten we een Griekse schotel.
Via de App krijgen we door dat Christa, Dahna en Rob nog op de camping staan want de XS van Dahna heeft het begeven. Ze wachten op de ANWB, ze weten blijkbaar niet dat al in de jaren 80 bekend was : Wie op de WegenWacht Wacht, Wacht het langst…..
Ze blijven daar uiteindelijk nog 2 nachten en gaan dan rechtstreeks naar de laatste camping.

Wij rijden door, weer een schitterende rit. In de buurt van Luxemburg-stad slaat een tegemoet komende auto plotseling links af. Rene L kan hem met moeite ontwijken maar Mirjam is de pineut en komt  ten val.
Binnen no time staan er 2 brandweerauto’s, een ziekenauto en 4 politieagenten. Aardige gasten overigens. Een algehele verkeersopstopping is het gevolg.  Plots verschijnt er ook nog een ander groepje XSers. We nemen blijkbaar allemaal dezelfde route. Mirjam gaat in de Ziekenauto naar het Ziekenhuis. Paul en Rene L blijven ter plekke en gaan met de motor Mirjam aan de slag. Harold en ik rijden naar het Ziekenhuis.
Gelukkig blijken de gevolgen mee te vallen, wel veel pijn en motorrijden zit er niet meer in. Mirjam in de taxi en Harold en ik op de motor erachter aan. Eerst naar het politie,bureau en dan weer terug naar de plaats van de botsing. Prima taxichauffeur trouwens ,want hij wachtte zelfs een keer omdat ik mijn motor niet aangekickt kreeg.
Paul en Rene L hadden al wortel geschoten en JP was al met zijn bus onderweg. Dus de motor en Mirjam bij JP in de bus en wij weer onderweg naar Montmedy.
Een stukje van 80 km maar wel met bijna ondergaande zon en heel weinig verkeer, een prachtige rit. Om een uur of 9 komen we op de camping aan. Er staat er een heerlijk warme maaltijd te wachten, geweldig.  

Donderdag 6 augustus, een mooie toertocht gemaakt door de leegte van noord Frankrijk en ‘s middags gekeken naar een cursus carburateursreinigen op de camping, gegeven door Harold voor Christa.
De XS  liep daarna natuurlijk veel mooier. Volgens de laatste berichten is er nu sprake van een verontrustend hoog olieverbruik. Dus Harold…. 
Vervolgens zijn we aan het herpakken gegaan want de motor van Mirjam ging in de AHW en alle spullen van de AHW moesten weer bij JP in de Bus.  Zo heb je wat te doen.  Aan het eind van de dag sloten Matthijs  en Theo  zich nog bij ons aan. Zij waren op de terugweg van een weekje Frankrijk.  Ze reden op wat vreemde XSen. Het bezoek aan de estafette was natuurlijk het hoogtepunt van hun weekje weg.  

Vrijdag 7 augustus, we gaan weer op pad. Alles is ingepakt, de XSen brullen en Rene D brult er boven uit. Hij heeft een afgebroken koppelingshendel. Zijn XS was de vorige dag omgevallen. We kunnen hem natuurlijk laten staan. Geen nood ook een reserve koppelingshendel hebben we bij ons. De man heeft het al moeilijk genoeg met z’n krukaslagers. Ergens halverwege de dag zwaait hij af en komt veilig thuis. Goeie lagers dus.  Het eerste stuk was echt prachtig rijden maar in de buurt van Luik wordt het steeds drukker. De buitenwijken zijn triest en wij zijn voor de bewoners het hoogtepunt van de dag. Gelukkig vonden we wel een goede frituur. Ook in Zuid Limburg is het druk en het wordt steeds warmer. De mannen in het leer genieten nog steeds.
Na het benzinetanken snel even achter het gebouw in de schaduw staan. Hennie valt bij het aankicken van de motor om, wij zien dat niet. De dure benzine vloeit weg. 2 oude vrouwtjes helpen hem overeind. Wij moeten lachen. Hennie ook. De camping is een prima plekje met veel schaduw.  Klasse Ger. Er zijn weer veel nieuwe, bekende, gezichten, oa Rob, Jolanda, Gijs, Jan-Theo met dochter, geweldig .
Het is echt warm. De pannenkoeken gaan er prima in, maar het bier nog veel beter. Het feestje wordt weer gevierd. 

Zaterdag 8 augustus, na het ochtend ritueel een toertocht olv Ger. Ik heb die aan mij voorbij laten gaan maar er waren deelnemers genoeg. Het is mij te warm. Lekker een beetje luieren, niet al te vroeg aan het bier en ‘s avonds een BBQ olv BBQ-koning Rene met zijn leuke nicht. Het hoogte punt is de dieplader van de ANWB die Mirjams motor komt ophalen.  

Zondag 9 augustus, alles wordt opgeruimd, iedereen vertrekt naar huis, de lerenpakken zitten in de bagage rol. Mirjam wordt met de taxi naar huis gebracht. Henny is de laatste die vertrekt, hij kan geen genoeg krijgen van de estafette. Harold en Rene L gaan nog naar Barneveld om de AHW uit te pakken, klasse. We rijden het eerste stuk met z’n vieren, Harold en Rene L gaan links af en Paul en ik rijden door. Wij pakken de snelweg. Voor Zwolle onze laatste stop, een kopje koffie, het was weer mooi, bij de afslag Leeuwarden verdwijnt Paul, ik ga door richting Groningen. Bij Assen pak ik de afslag, dan is het nog 25 km binnen door naar Roden. Wat is Drenthe toch mooi. 

Iedereen bedankt, Lode

Klik hier voor de Foto's

 

Agenda

WhatsApp groepen

whatsapp groepen

Heiden Tuning Amersfoort