Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

In deze blog kun je 4 jongeren uit Friesland volgen bij een build-off van een Yamaha XS650 motorfiets.

De Yamaha XS650 Twinklub Nederland (YTKN) heeft besloten de jonge heren een in goede staat verkerende Yamaha XS650 Twin (met bouw budget) ter beschikking te stellen. De YTKN geeft hiermee een geweldige kans aan de Friese jongens om ervaring op te doen met het zelf (om)bouwen van een motorfiets, hiermee kunnen zij andere jongeren inspireren om zelf ook aan een motorfiets bouw project beginnen. Op regelmatige basis worden de vorderingen gepubliceerd in XS nieuwsbrieven en op de website www.xs650.nl/blog en natuurlijk ons klubblad de 653.

Tijdens de eerst volgende Motorbeurs in Utrecht (februari 2018) zal het eind resultaat life op onze klub-stand te bewonderen zijn.


 

Nog wat meer achtergrond over dit Build-off project.

Bouwers:

Andele Hellema 19 en studeert Engineering (mechtronica)
Sjoerd de beer 19 en werkt in de bouw
Sivard visser 19 engineer M
Ruben visser 17 engineer M
 

Globaal overzicht gemaakte kosten en werkzaamheden:

  • Velgen (spaak) hebben we goedkoop kunnen krijgen (250,-).
  • Frame aangepast.
  • Tank is aangepast door mij en heeft ongeveer 80,- euro gekost. Dit komt door de verf, plamuur en onderdelen om het te kunnen lassen met een tigmachine.
  • Banden 180,-
  • Achterspatbord is ook zelf gemaakt en moesten we ook het nodige voor hebben, dus heeft ook nog wel 50,- gekost.
  • Veer 30,-
  • Achterbrug 50,-
  • Er zijn nog wat kleine onkosten. 
 
Alle onderdelen hebben wij verder passend gemaakt en zo nodig aangepast.
Op school hebben we veel onderdelen kunnen maken. Ook werken/stagelopen veel van ons bij technische bedrijven waar ook veel onderdelen gemaakt zijn. 
 
Verder hebben we het allemaal best druk, dus moest er echt tijd voor gemaakt worden. Op zaterdag werken wij allemaal en hebben we de laatste maand elke zaterdag vrijgenomen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Andele Hellema

 

Dit zijn de fotos fan de laatste paar weken, een nieuwe tankdop! Losse onderdelen gespoten.

Dit zijn de fotos fan de laatste paar weken, we zïjn bezig met de tank om een andere dop. op het blok gaan we enkele dingen polijsten, voor het spatbord zijn we het een en ander aan het experimenteren

We zijn weer even bezig geweest en na enig overleggen hebben we de flex erin gezet en een mono schockveer geplaatst, ik snap nog niet hoe ik op de xs site foto en dingen plaatsen moet dus daarom maar zo, maar momenteel ziet hij er zo uit.

 

Sjoerd

Wij hebben eerst alle andere projecten in onze schuur moeten afronden zodat de Yammie er in mocht van mijn vader en we bezig kunnen.

We hebben afgesproken met zijn vieren dat we hem donderdag bij ons in de schuur zetten, we hebben al wel geprobeerd te starten, nieuwe olie en vloeistoffen etc maar motor geeft nog geen leven verder.

Zo we zijn met de motor bezig en we hebben hem nu voor het eerst lopend, we hebben hem met de trekker aangesleepd, nieuwe bougies en bougie kabels en carburateur schoongemaakt en na lang slepen loopt die als een zonnetje.

"Ooit de trotse eigenaresse Rosita"

Sjoerd

 

vrijwilligers

vrijwilligers

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
30