Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

xsblokOp de enquête over de cursussen van blok Techniek reageerden minder leden dan verwacht. Dat kwam misschien omdat bij sommigen om een Google account werd gevraagd. Dat was ook voor ons een onverwacht en vervelend probleem dat moet worden opgelost vóórdat deze manier van vragen stellen aan Klubleden weer wordt gebruikt.

Maar het aantal reacties was wel genoeg om een beeld te vormen over de belangstelling voor de diverse cursussen. Er is in ieder geval voldoende belangstelling voor de cursussen 'Carburateurs', 'Onderblok', 'Creatief met pech onderweg' en 'Elektra'. Ook was er veel belangstelling voor de cursus 'Toprevisie', maar die staat helaas dit jaar nog niet op de agenda.
De cursussen 'Basisonderhoud' en de 'Kickstartcursus' scoorden beduidend minder.

 

Ook werden er een aantal opmerkingen gegeven waar we hier op willen ingaan.

Haperende cilinders en andere storingen komen onder andere aan de orde in de cursus 'Basisonderhoud en 'Pech onderweg'. Maar met dergelijke problemen kun je ook altijd terecht op de open dagen van de Onderdelenbank. Dan zijn er meestal voldoende deskundigen aanwezig die je met raad en soms ook met daad bij willen staan.

Ook werd geopperd om in clubverband een XS te bouwen. Een uitstekend idee. Er staan op dit moment twee XS-sen die nog in elkaar gezet moeten worden. Wanneer je daaraan mee wil werken - uiteraard op de open dagen van de Onderdelenbank - mag je dat melden bij het blok techniek of bij ondergetekende, , met het deel van de opbouw waarbij je betrokken wil zijn.
Je kunt natuurlijk ook daarvoor gewoon langskomen op de open dagen van de Onderdelenbank.


Over lassen of spuiten zijn in het verleden cursussen gegeven, maar specialisten daarin zijn dun gezaaid en lastig te strikken en het organiseren van dergelijke cursussen is lastig gebleken.
Op de vraag hoe je een blok in een vers gespoten frame hangt is al wel wat in de 653 geschreven, maar je kunt die vraag ook stellen op het forum van de Klub-website.
En vragen over elektra en stekkers kun je heel goed kwijt bij de cursus 'Elektra', maar uiteraard ook op het forum.


Het delen en weer klinken van een nieuwe nokkenasketting komt uitvoering aan de orde in de cursus 'Toprevisie'. Helaas wordt die dit jaar waarschijnlijk niet gegeven, dus kun je met die vraag beter terecht bij het forum.
Verder was er een vraag over wat er op welk type/bouwjaar XS hoort te zitten. Nagenoeg alle kennis daarover staat in het werkplaatshandboek en de diverse onderdelenboeken die je kunt inzien bij de onderdelenbank. Helaas is ook door Yamaha niet alles gedocumenteerd en komen wij nog steeds verrassingen tegen.


Er was ook behoefte aan een kom-aan-je motor-klussen-dag. Het stukje in 653, nr. 116, blz. 57 is daar misschien niet duidelijk over, maar die gelegenheid is er altijd op de open dagen van de onderdelenbank. Je mag dan zelf onder deskundige leiding klussen aan je XS.


Kort samengevat: De cursussen van de Klub kunnen je nog steeds veel nuttige informatie geven. Je kunt je vragen ook stellen op het forum of op de open dagen van de Onderdelenbank.

Tot slot: de uitslag van de verloting van de T-shirts zal in de 653 worden gepubliceerd.

vrijwilligers

Waarom deze klub?

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
30