Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

klubmotor klein

Ondanks dat het een herfstige dag was met lage, donkere wolken en heel veel regen, was het toch gezellig druk op de open dag van de Onderdelenbank op 7 oktober. Die drukte kwam ook wel een beetje door de vergadering van het blok techniek, die er aan vooraf ging.

In die vergadering werden de lijnen uitgezet voor de komende periode, is er gesproken over cursussen, gereedschappen, baliediensten en klussen.

 

De cursussen lijken een beetje in het slop te geraken, maar er zijn wat initiatieven om de cursussen op te frissen.

Ook aan de onderdelenservice werd gedacht. Het is waarschijnlijk binnenkort mogelijk om je tellers op een professionele manier te laten reviseren. Helaas zal dat niet voor XS-1 tellers gelden, omdat de glasrand daarvan van plastic in plaats van metaal.

Eén van de geplande klussen voor de vrijwilligers van het blok techniek is de inventarisatie van het onderdelenmagazijn. Die is nodig in verband met de verzekering. Dan is het ook het moment om afscheid te nemen van onderdelen die nooit verkocht zullen worden, hetzij omdat ze stuk zijn, hetzij omdat er geen vraag naar is.
Op de dag zelf ging de verkoop natuurlijk gewoon door. Grappig was wel dat twee klanten hun volwassen zoon meebrachten om rond te kijken. Er is dus wel belangstelling van jongeren voor de Klub!
De eerste was een nieuw lid, dat in zijn enthousiasme van alles wilde kopen. Maar hij wilde pinnen en dat is helaas niet mogelijk bij de onderdelenbank. De belangrijkste reden hiervoor is, dat een pinapparaat huren en dan één dag in de maand gebruiken niet lonend is.

Dus voorlopig geldt voor elke klant voor de onderdelenbank, dat er contant betaald moet worden. In geval van nood: de dichtstbijzijnde pinautomaat is er een van de Rabobank in Kamerik.
De tweede klant met zoon was Dick Zandbergen, de eerste onderdelenbankbeheerder van de Klub. Hij had sinds kort ook zelf weer een XS en had natuurlijk onderdelen nodig!

klubmotor kleinOndertussen probeerden Fried Anepool, Henk Velsink, Marc ten Berge, Wim Lange en Harold Hoffman de 'Klub-XS' weer rijdend te krijgen. Een paar jaar geleden was door Harold Hoffman deze XS geprepareerd om er mee te crossen tijdens een Groot Klubtreffen. Daarna was er in de loop der tijd wat aan gesleuteld. Inmiddels waren er wat onderdelen van verdwenen, de benzine in de tank en carburateurs was sterk verouderd en de XS liep maar op één cilinder. Vervangen van de benzine was al gebeurd en een accu was ook snel geplaatst. De carburateurs waren toe aan een grote schoonmaakbeurt, waarbij het ultrasoon bad van de Onderdelenbank goed van pas kwam. Na enige strubbelingen met een lekkende carburateur liep het apparaat weer op twee cilinders en kon een testritje worden gemaakt. De XS liep weer als een zonnetje! Er moet nog wel het een en ander aan de elektra gedaan worden, met name aan de verlichting, maar dat gaat een andere keer gebeuren.

Mocht je zin hebben om mee te doen met dit soort gesleutel, schroom dan niet. Op de eerste zaterdag van de maand valt er altijd wat te sleutelen bij de Onderdelenbank.
En voor het geval je het nog niet wist: Je mag op die open dagen van de Onderdelenbank ook langskomen met je XS wanneer die problemen geeft. Er zijn altijd deskundigen aanwezig die meedenken en meestal het euvel kunnen (helpen) verhelpen!

Vergadering Blok Techniek

vrijwilligers

Agenda