Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland Yamaha 650 Twin Klub Nederland

De Yamaha 650 Twin Klub Nederland is een vereniging van bezitters van de enige klassiek Japanse Engelsman met karakter. Een veelzijdige club waarin iedereen in het bezit van een Yamaha 650 staande twin, zich thuis kan voelen.

We lezen het in de krant, we zien het op het journaal, en we zien het om ons heen; verenigingen hebben problemen om leden en vrijwilligers binnen te halen.
Voetbalclubs, auto- en motorclubs, zelfs carnavalsverenigingen melden deze problemen.
Ook binnen onze klub merken we dit en dat heeft consequenties als we daar niets aan doen.

We hebben een eigen klubhuis, eigen cursussen, een eigen magazijn (onderdelenbank) en een schitterend klubblad. We organiseren treffens, ritten en nemen deel aan beurzen.
En dit allemaal zodat leden elkaar kunnen ontmoeten, er kennis gedeeld kan worden en er onderdelen aangeschaft kunnen worden om je XS650 compleet te maken en/of lopende te houden.
Maar, dit alles heeft alleen zin als er ook daadwerkelijk gebruik van gemaakt wordt door de leden, en, als dit alles gerund wordt vrijwilligers.

Wij, de vrijwilligers, moeten steeds meer moeite doen om leden te bewegen deel te nemen aan de evenementen en bij het invullen van de vrijwilligersfuncties.
Er worden steeds meer cursussen geannuleerd omdat er onvoldoende belangstelling voor is. De vacature van hoofd communicatie is al ruim 3 jaar niet ingevuld en worden bestuursfuncties enkel net voor, of tijdens een algemene ledenvergadering ingevuld omdat anders “de klub niet meer kan bestaan”.
Naast de zichtbare vrijwilligers zoals docenten, de medewerkers van de onderdelenbank en de giftshop, zijn er talloze onzichtbare vrijwilligers die enorme bergen werk achter de schermen verzetten. Zoals de redactie van ons klubblad, de 653, de webmasters en nog vele anderen. Leden die zorgen dat alles loopt en geregeld wordt.

De klub telt momenteel 54 actieve vrijwilligers die zich op enigerlei wijze inzetten om de klub draaiende te houden. De functies zijn zeer divers en sommige vrijwilligers vervullen zelfs een dubbelfunctie. Van een bestuursfunctie tot aan bijv. het eenmalig schoonmaken van de keuken.

Om zichtbaar te maken waar vrijwilligers voor gezocht worden en voor welke activiteiten, hebben wij besloten een vaste rubriek in ons klubblad de “653”, de website en de Nieuwsbrief op te nemen.
Het wel of niet doorgaan van een activiteit valt of staat met de aanmeldingen.
Onvoldoende vrijwilligers betekent dat de activiteit niet doorgaat.
Wij zullen ons heel resoluut opstellen ten aanzien van dit standpunt.

Het bestuur wil je bij deze dan ook oproepen om eens na te denken over wat JIJ voor de klub zou kunnen betekenen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de mail bestuur@xs650.nl of je belt de voorzitter 06 – 444 022 13.

Het bestuur

vrijwilligers

Agenda